Verse Blikken Boost

By Marije Timmerman

Vertel eens wat over jezelf

Ik ben Marije Timmerman, 32 jaar en woon in een van de meest bruisende delen van Rotterdam: Katendrecht! Een paar weken geleden heb ik mijn baan opgezegd en nu ben ik aan het uitzoeken wat ik wil doen. Ik heb mijzelf tot het einde van dit jaar gegeven om het grote “Marije Plan” te maken. In december ga ik naar Bali om daar een yoga opleiding te volgen. Een droom die uitkomt! Ik wil namelijk al heel lang naar Bali en kan dit nu combineren met een andere interesse van mij: yoga. Ook lijkt het me heel leuk om andere yogi’s te ontmoeten die uit verschillende plekken in de wereld naar Bali komen. 

Waarom besloot je naar Verse Blikken te komen?

Als ik denk aan wie mij inspireren kom ik vaak uit op ondernemers. Ik bewonder mensen die de stap durven nemen om voor hunzelf te beginnen en met veel energie en passie hun dromen achterna gaan. Een aantal jaar geleden wilde ik ook voor mezelf beginnen, maar heb toen niet doorgezet. Doordat ik nu gestopt ben met werken en veel tijd heb om na te denken, begint het ondernemerschap weer te kriebelen. Ik ben naar Verse Blikken gekomen omdat ik graag in contact wilde komen met andere ondernemers. Het leek me leuk om te horen waar zij tegenaan lopen en samen te sparren over bepaalde vraagstukken. 

Hoe heb je Verse Blikken ervaren?

Ik vond het in één woord geweldig! Dit is mijn eerlijke en oprechte mening. Ik heb zoveel leuke mensen ontmoet! Ik vond het heel gaaf om te merken dat iedereen zich zo open en kwetsbaar durfde op te stellen. Er ontstond daardoor echt een verbinding met elkaar. Dit heeft ook te maken met de organisatoren van Verse Blikken, Neeltje en Melanie. Zij zorgen voor een fijne en open sfeer, waardoor je je meteen thuis voelt.

 

Wat ik het leukste vond is een ‘verse blik’ werpen op een vraagstuk van een andere deelnemer. Voorafgaand dacht ik dat ik misschien geen goede input kon leveren omdat ik nog geen ondernemer ben, maar dit bleek niet zo te zijn. Ik had echt het idee dat ik waardevolle input kon geven en dat gaf een goed gevoel. Vaak is iemand namelijk al langer bezig met een idee, maar doordat jij dit voor het eerst hoort kun je een objectieve mening geven. En doordat je er verder vanaf staat, zie je snel waar iemand mee geholpen is. Het helpt natuurlijk ook mee dat we allemaal een verschillende achtergrond hebben en daardoor dingen op een andere manier benaderen. Je kunt hierdoor veel van elkaar leren. 

Je zou Verse Blikken kunnen zien als een Master Mind groep waarin je met gelijkgestemden gaat brainstormen om elkaar verder te helpen. Heel tof!